PD-10 

Pigmentfóliás dátumozó berendezés

A berendezés a szakaszos mozgású vagy folyamatos mozgású, de időszakosan megállított csomagolóanyagot / terméket az előre meghatározott helyen pigmentfóliából hőnyomatos jellel látja el.

Műszaki adatok

fő méretei 130 x 112 x 100 mm
karaktermérete 4 mm
nyomtatása 10 karakter ( 8+2 fél karakter )
fűtése 15 W / 24 VAC
hőfoka ( szabályozott ) 115 - 150 °C
felfűtési ideje ~ 3 - 5 perc
maximális ütemszám 200 / perc
pigmentfólia ( UFS 90 ) átm.25 x átm.65 x 25-30

 

Két fő részből áll : a nyomtató mechanizmus és a vezérlő elektronika

Nyomtató mechanizmus

Közrefogja a csomagolóanyagot : egyik oldalon helyezkedik el a fűthető bélyegző és a pigmentfólia, másik oldalon a bélyegző gumipárnája. A bélyegző a csomagolóanyag haladási irányára merőlegesen eltolható és a kívánt helyzetben rögzíthető, így a csomagolóanyagon egy ütemen belül tetszőleges helyen végezhető el a nyomtatás.

A bélyegzés lehet függőleges vagy vízszintes - a számtartó fej elhelyezésétől függően. A nyomtató karakterek a készülék levételével, a számtartó fej lecsavarásával ( vagy anélkül ), a hernyócsavar oldásával cserélhetők.

A nyomtatást egy pneumatikus henger végzi, amely visszajárásakor a pigmentfólia szükséges előhúzását is biztosítja.

A pigmentfólia leengedése fékezett – a bobinatárcsa tengelyén elhelyezett nyomórugó állításával.

A nyomtatási kép beállítását a gumipárna közelítésével, hossz és keresztirányú döntésével lehet végrehajtani. A pigmentfólia feszességét a letekercselő fékezésével, helyzetét a bobinatartó tárcsák állításával és a ferde vezetőcsapok jusztírozásával lehet állítani.

Nyomtató elektronika

A nyomtatás vezérlését és a hőfok szabályzását a készülékben elhelyezett elektronika ( mikro-vezérlő ) végzi. A bemenet optocsatolós kialakítású. A nyomtatást NPN, vagy PNP kimenetű érzékelő, 12-24V-os jel, vagy kontaktus indíthatja, zárásra, bontásra is, igény szerinti beállítással. A nyomtatás hőfokát és maximum ütemét kívülről lehet állítani DIP kapcsolókkal, ha szükséges. Az új beállítások csak ki-bekapcsolás után lépnek érvénybe. A kapcsolók beállítását a kezelési leírásban lévő táblázat adja meg.

A készülék működtetéséhez indítójel szükséges ( mikrokapcsoló, induktív-kapcsoló, stb. ), felfogása : a géphez illesztett keretre, a nyomtatás célszerűen a keret gumipárnájára történik.